Om oss

Eiker Cheerleading Team Eagles (ECT Eagles) ble stiftet 15. juni 2005. Klubben holder til i Hokksund, nærmere bestemt på Loesmoen i nye Hokksundhallen hvor vi disponerer en egen hall 24/7 – 365 dager i året. Vi er veldig fornøyd med å få samlet klubben på et sted, slik at vi kan få jobbe aktivt med klubbutvikling og klubbtilhørighet blant medlemmer og foresatte.

Klubben består av ca. 330 medlemmer med aktive utøvere fra 5 år og oppover fra hele nedre Buskerud, fordelt på Mini, PeeWee, Junior og Seniorpartier innen cheerleading og performance cheer (pom & hip-hop).

Cheerleading er en idrett som passer for alle som er glad i å bevege seg. Cheerleading byr på real og knallhard trening etter musikk og koreografi. Akrobatiske voltserier, høye kast og ekstreme pyramider er noe av det som gjøres.

I Performance Cheer Pom danser utøverne med dusker. Her er piruetter, hopp, motions og grunnleggende ballett viktige elementer.

I Performance Cheer Hip Hop inkorporeres “street style”-bevegelser og rytmer. Det legges vekt på stil, kreativitet, isolasjoner, kroppskontroll, rytme, synkronitet og musikalitet. Det er også et ekstra fokus på andre atletiske elementer som hopp, freeze og andre tricks.

Vår klubb stiller med både lag i både Cheerleading og Performance Cheer (Pom & HipHop). Ingen andre klubber i Norge har dette tilbudet til sine utøvere.  Dette er vi veldig stolte av og jobber mye for å legge til rette for alle kategorier.

ECT Eagles er en klubb som er engasjert på forbundsnivå og har som tradisjon i å bidra på NM så vel som å arrangere nasjonale konkurranser selv. Vi har arrangert Eiker Open i 8 år og de 9 siste årene har vi arrangert Winter Open i januar.

Våre konkurranselag i Youth- Junior- og Senior-kategoriene er med på NM hvert år, i tillegg til andre nasjonale konkurranser. Elitelagene reiser også utenlands for å konkurrere. 

Våre oppvisningslag drives etter Barneidrettsbestemmelsene. Oppvisningslagene våre er Sweeties 7-8 år og Gorgeous 9-12 år. Disse er med på de fleste konkurranser som oppvisningslag og deltar i tillegg på to egne peewee fester i Oslo området. I tillegg har vi et lag for de aller minste mellom 5-6 år som er med på jule- og sommer avslutning i tillegg til våre egen konkurranse Winter Open. 

Mestring og glede med cheer i hjertet! – Go Eagles!