Oppstart ny sesong

Her finner dere en del nyttig informasjon angående oppstart av ny sesong for ECT Eagles!

Oppstart vil være fra og med mandag i uke 34!

Timeplanen er oppdatert og finnes her: https://ecteagles.no/timeplan/

Som vanlig er det lov å prøve seg på et av lagene uten forpliktelser i 2 uker. Dette gjelder for alle mini og peewee lag samt våre junior breddelag. Det vil være åpent for å begynne frem mot høstferien og vi krever kun at dere møter opp i hallen i forkant av treningen på det aktuelle laget. Mer informasjon om dette kan dere finne på våre hjemmesider, der dere også finner kontaktinformasjon.

For enkelte av lagene vil det gjennomføres et uttak:

 • – Det vil bli gjennomført eget uttak for Groundbreakers i uke 33, torsdag og søndag. Mer informasjon og påmelding kommer!
 • – For Fly, Wild og Sr. Dance avholdes uttak i normal treningstid hele uke 34. Det betyr for Wings og Fly at de vil kjøre sine treninger sammen som ett lag denne uken og deles opp i uke 35.  

Nye aldersregler og aldersklasser:

For noen uker siden så kom det informasjon fra forbundet vårt om at vi kommer til å innføre endringer i aldersregler i Norge (med tilpasninger over en periode på 2 år) og at det i tillegg kommer en ny konkurranse kategori for de yngste juniorene våre. Dette fordi vi må tilpasse oss de endringene som nå skal innføres både i Europa og verden ellers. Kort oppsummert er de nye aldersreglene disse og gjelder for både cheerleading, pom og hiphop:

 • – Mini og Peewee – ingen endringer
 • – Youth blir for de som i året 2023 er i alderen 12-14 år (U14)
 • – Junior blir for de som i året 2023 er i alderen 15-18 år (U18)
 • – Senior blir for de som i året 2023 er i alderen 16 + (Senior)

NB! Det vil i løpet av de to neste sesongene være en gradvis tilpasning til disse aldersreglene for de norske konkurransene og det er opp til oss klubbene å få på plass lag og kategorier i løpet av denne perioden. Tilpasningen vil variere litt mellom grenene og lagene våre og vi må være åpne for at justeringer vil skje etter oppstart også.

For vår klubb gjør vi følgende tilpasninger til aldersreglene sesongen 2022/2023:

Cheerleading:
 • – Wings vil være Youth og er for utøvere f. 2011 – 2009
 • – Fly vil være Junior og er for utøvere f. 2010 – 2007
 • – Wild vil være Senior og er for utøvere f. 2007 og eldre
Pom:
 • – Junior Dance vil være Youth og er for utøvere f. 2011 – 2008
 • – Senior Dance kan stille både i Junior og Senior pom og konklusjonen der er ikke landet 100% ennå.
Hiphop:
 • – Blast vil være Youth og er for utøvere f. 2011 – 2009
 • – NRG (vil få nytt navn neste sesong) vil være Junior breddelag og er for utøvere f. 2008 – 2004
 • – Groundbreakers vil være Junior elitelag og er for utøvere f. 2008 – 2004

Andre tilpasninger og endringer vi innfører:

Treningstider:
 • Blast i Youth kategori vil flytte sine treninger til mandag og onsdag 17.00 – 19.00. Dette i hovedsak fordi vi må utnytte ledig hall tid disse dagene samt at det er unge utøvere som det er bedre trenere tidligere på kvelden. Men også fordi vi må legge til rette for de trenerne som skal trene dette laget.
 • Groundbreakers kommer til å trene noen søndager fast, mest sannsynlig hver 3. søndag. Mer detaljer kommer etter oppstart.
 • Sweeties Cheer vil trene tirsdag 17.00 – 18.30 som normalt, men på torsdager vil treningen være fra 18.00 – 19.00. Dette er fordi det er fullt på torsdager i hallen og ved å ha Mini og Sweeties etter hverandre får vi bedre plass samt at det åpner opp for at vi kan ha de samme trenerne på både Mini og Sweeties Cheer.
 • Gorgeous Dance får utvidet treningstid mandag og onsdag med 30 minutter fra kl 17.00 – 19.00. Grunnen til dette er at vi har valgt å splitte opp treningstilbudet til å være en dag kun med Pom og en dag kun med Hiphop. Dette på grunn av økende interesse for hiphop fra de eldste Peewee’ene samt at vi har flere aktuelle trenere i hiphop som ønsker å bidra på de yngre utøverne våre. Vi håper at så mange som mulig vil være med på begge deler, men det åpner også opp for at det er enklere å blande treningstilbudet med vårt cheer tilbud på tirsdag og torsdager eller om man kun har lyst til å gå på Pom eller Hiphop. Det vil bli to ulike trenere som trener laget i de to forskjellige grenene.
Fly vil gå fra level 5 til level 4

På bakgrunn av de nye aldersreglene vil juniorklassen nå i Norge i en overgangsfase bestå av utøvere med et veldig stort aldersspenn og med et stort sprik i ferdighetsnivå. Vi vet at mange av de lagene som vil stille i level 5 i junior kommer til å ha med utøvere opp til 18 år som forrige sesong var seniorutøvere enten i level 5 eller 6. Dette har ikke vi mulighet til ennå i vår klubb, da dette ville ha gått ut over vårt senior lag Wild og vi ville ikke hatt nok utøvere til å stille lag der. For å skape rom for mestring og glede på et nivå som er mer riktig for dagens utøvere på Fly velger vi derfor at Fly skal stille i level 4 neste år.

Høyere aldersgrense på Junior Hiphop åpner opp for tidligere utøvere

Vi har en ambisjon om at vi etter hvert kan stille med et senior hiphop lag i Eagles, men med de nye aldersreglene vil nå både de som er født i 2005 og 2004 ha mulighet til å konkurrere i junior klassen. Med dette håper vi at flere av våre gamle utøvere eller utøvere som gikk på X i Unbound kommer tilbake til oss. Vi må se dette litt an etter uttak og oppstart, men i sesongen 2023/2024 håper vi da og ha så mange eldre junior utøvere at et seniorlag vil komme på plass helt naturlig.

Har dere spørsmål om oppstart, aldersregler, lag, treningstider osv. kan dere ta dette med enten:

Vi gleder oss alle til å se dere igjen i hallen etter sommerferien! Mestring og glede med cheer i ❤️

No Replies to "Oppstart ny sesong"


  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.