Uttak Fly & Wild

Velkommen til uttak for ECT Eagles Fly og Wild. I år har vi valgt å ha uttak for junior og senior samtidig fordi vi har en del utøvere som kan gå på begge lag, og vi ønsker muligheten til å se hvor disse utøverne passer best.

Utøvere født i 03 og før har på seg svart T-skjorte
Utøvere født i 04 har på seg rød T-skjorte
Utøvere født i 05 og senere har på seg hvit T-skjorte

Dere møter opp en halvtimes tid før uttaket begynner og varmer opp på egenhånd. Selve uttaket begynner klokken 10:00. Uttaket vil foregå på følgende måte:

10:00 – 11:15 Turn. Felles og grupper.
11:30 – 12:45 Felles basic stunt.
12:45 – 13:15 Senior forbereder valgfrie stunteserier
12:45 – 13:15 Junior styrketester
13:15 – 14:00 Senior vise frem stunteserier (en og en gr.)

Junior er ferdig klokken 13:15, senior er ferdig 14:00. (Dere som er født i 04 må regne med å bli til 14:00. Vi tar en prat mot slutten angående deres egne ønsker, men er det noen som absolutt ikke vil prøve seg på senior må man si ifra om dette på forhånd) Vi kommer til å velge ut lagene samme dag, og de av dere som blir plukket ut til Fly / Wild 19/20 har første trening som lag allerede dagen etter. De av dere som ikke får plass på Fly eller Wild kommer selvfølgelig inn på Wings (Jr) eller Try (Sr) og har første trening uken etter. Husk at det ikke er et nederlag på komme inn på Wings! Wings er et konkurranselag på lik linje med Fly, men har færre treningstimer og er i en lavere cheerkategori. Det kan også være mulighet for å bli tatt opp på Fly i løpet av sesongen dersom det skulle være behov / stor progresjon.

Alle våre elitelag har kontrakter som den enkelte utøver (og foreldre på utøvere under 18) må signere. Vi kommer til å legge ut kontrakten til Fly/Wild, les godt igjennom før sesongstart. Dersom du tenker at dette ikke er noe du kan signere på kan du velge å gå på våre breddelag Wings Jr og Try Sr istedenfor. På Wings er det større toleranse for å være borte fra treninger, det er fri alle ferier og helligdager og kun to treningen i uken. På Fly/Wild forventes det at trening prioriteres over ferie, hytteturer og familiebursdag. Vi forventer også at alle eliteutøvere kan stille på alle konkurranser. Vi kommer til å legge ut en liste på dette 🙂 Breddelaget Try på senior er dessverre ikke et konkurranselag, men skulle det bli nok utøvere som ønsker å konkurrere er det selvsagt mulighet for å stille i GS.

Under følger en liste over hva vi kommer til å se etter når vi plukker ut lagene. Vi ønsker likevel å minne om at alle er velkomne til uttak selv om man ikke har alt på listene under. Vi ser fort om noen har potensiale. Vi kommer også til å legge ut noen filmer og bilder her på siden – for å vise hva vi kommer til å se etter på uttaket. Husk også at vi ikke har plass til alle på et lag, så selv om man er flink og har alle “kriteriene” under, er det ikke sikkert du får plass på laget. Kanskje tenker du at det var urettferdig at en flyer uten erfaring eller turn kom inn, og ikke du som har flere års erfaring som base og kan turne, men husk da at vi kun har plass til så og så mange av hver posisjon. Vi kan ikke ha et lag med kun baser eller kun flyere!

– Flyere må ha pene posisjoner i lufta.
– Alle seniorflyere må gjøre stille flikk.
– Generell grunnstyrke.
– Riktig teknikk i alle grunnleggende stunt/toss.
– Motivasjon
– Evne til å ta i mot tilbakemeldinger, og gjøre noe med det.
– Positivitet.
– utøvere som er villig til å satse denne sesongen.
-utøvere som gir alt og møter opp på hver eneste trening med bra holdninger
– utøvere som tåler litt tøffe treninger og vet at dette er bare bra
– utøvere som stoler på oss trenere, prosessen og har respekt for laget, sporten, klubben og trenere.
– utøvere som bare er 110% dedikert fordi vi vil nå langt denne sesongen
– Med unntak av seniorflyere har vi ingen turnkrav. Når det er sagt vil de som turner ha en stor fordel. Dette gjelder også utover i sesongen når eventuelle reserver skal plukkes ut. Utøvere med turn stiller sterkere enn de uten turn, dersom stunteskills er på en jevnt nivå. Vi kommer til å se på stille turn, step turn og løpeturn.

Det kan være lurt å forberede seg til uttak. Styrkeprogram dere kan følge i sommer vil bli lagt ut her på siden, og vi kommer også til å ha åpen hall noen dager i løpet av ferien slik at dere kan komme og stunte. Dette er stuntene vi kommer til å se på. (I tillegg til at seniorutøvere må forberede egne stunteserier)

Husk at teknikk er viktig, det hjelper ikke bare å «kunne» det. Flyere: Løft dere selv opp, hold dere tighte og fly med selvtillit. Baser: Plant beina i bakken, lås skuldrene og strekk ut albuer. Ikke beveg dere i stuntene! Pass på så dere ikke svaier!

– Prep spunge
– Prep cradle
– Prep twist
– Prep dobbeltwist
– Cupie pop of
– Cupie cradle
– Cupie powepress cradle
– Twofoot onefot
– Direkte lib
– Rett opp toss (Høyde og teknikk)
– Toss: Splitt, pike og ball stjerne. Senior: baklengs salto.

Husk at dere når som helst kan sende oss en melding dersom dere lurer på noe angående lagene eller uttaket. Lykke til med opptreningen, vi gleder oss til å se dere i August!

– Irena, Ann og Helene.

Se også eget arrangement på Facebook: https://www.facebook.com/events/460701928081548/

No Replies to "Uttak Fly & Wild"