Eiker Cheerleading Team Eagles (ECT Eagles) ble stiftet 15. juni 2005. Klubben har holdt til i Krokstadelva, Nedre Eiker Kommune, frem til høsten 2014. Vi vokste oss ut av lokalene og fikk endelig samlet klubben i bedre egnede lokaler i Hokksundhallen på Loesmoen i Hokksund. Dessverre brant Hokksundhallen i august 2017 og for øyeblikket holder vi til i ny midlertidige hall rett ved Eikersenteret. Vi er veldig fornøyd med å få samlet klubben på et sted, slik at vi kan få jobbe aktivt med klubbutvikling og klubbtilhørighet blant medlemmer og foresatte.

Klubben består av ca. 220 aktive utøvere fra 5 år og oppover fra hele nedre Buskerud, fordelt på Mini, PeeWee Cheerleading og Cheerdance, Junior og Seniorpartier. Vi har også et eget foreldrelag; Try (Parents).

Cheerleading er en idrett som passer for alle som er glad i å bevege seg. Cheerleading byr på real og knallhard trening etter musikk og koreografi. Akrobatiske voltserier, høye kast og ekstreme pyramider er noe av det som gjøres.

I Performance Cheer Pom danser utøverne med dusker. Her er piruetter, hopp, motions og grunnleggende ballett viktige elementer.

I Performance Cheer Hip Hop inkorporeres “street style”-bevegelser og rytmer. Det legges vekt på stil, kreativitet, isolasjoner, kroppskontroll, rytme, synkronitet og musikalitet. Det er også et ekstra fokus på andre atletiske elementer som hopp, freeze og andre tricks.

Vår klubb stiller med både lag i både Cheerleading og Performance Cheer (Pom & HipHop). Ingen andre klubber i Norge har dette tilbudet til sine utøvere.  Dette er vi veldig stolte av og jobber mye for å legge til rette for alle kategorier.

ECT Eagles er en klubb som er engasjert på forbundsnivå og har som tradisjon i å bidra på NM så vel som å arrangere nasjonale konkurranser selv. Vi har arrangert Eiker Open i 8 år og de 5 siste årene har vi arrangert Winter Open i januar.

Våre konkurranselag i Junior- og Senior-kategoriene er med på NM hvert år, i tillegg til andre nasjonale konkurranser.

Våre oppvisningslag drives etter Barneidrettsbestemmelsene. Oppvisningslagene våre er Sweeties 7-8 år og Gorgeous dance og cheerleading 9-12 år. I tillegg har vi et lag for de mellom 5-6 år.

Mestring og glede med cheer i hjertet! – Go Eagles!

Vår visjon

Mestring og glede

med cheer i

Våre verdier

Tæl

–  Vi tror på oss selv, vi tør å ta utfordringer, vi går på, vi tør å feile –  både utøver og klubb.

– Utøvere, trenere, oppmenn, foreldre og ledelse drar i samme retning, står på for klubben.

Engasjerte

Samhold

– Vi samarbeider, alle er like viktige, alle for en!

Trygghet

Sosialt: alle skal føle seg velkommen, foreldre vet at barna har det gøy og trives på trening.
Sportslig: sikkerhet er alltid ivaretatt, alle kan utvikle seg med like muligheter og alle blir sett.

GRASROT-

ANDELEN

REN

IDRETT